Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Glutensiz Kakaolu Kek

(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker ürünleri ile hazırlanan glutensiz kakaolu kek.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Kakaolu Kek

200 g Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 su bardağı toz şeker
8 yemek kaşığı su
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta (orta boy)
30 g Dr. Oetker Glutensiz Kakao
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Un karışımını çırpma kabına koyun. Üzerine toz şeker, su, sıvı yağ, yumurta, kakao ve şekerli vanilini ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 45 - 55 dk.

Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Glutensiz Kakaolu Kek

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj
1Kj