Flag

Glutensiz Kıymalı Pide

6 adet
Orta
100 dk.
Glutensiz pide nasıl hazırlanır? Dr. Oetker Glutensiz Sade Un ile...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 poşetDr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
1yumurta
3 yemek kaşığısıvı yağ
0,5 su bardağıılık su
0,5 çay kaşığıtuz
Üst malzeme
1 adetkuru soğan (orta boy)
1 adetdomates
200 gkıyma
2 adetince doğranmış yeşilbiber
1 çay kaşığıtuz
0,5 çay kaşığıkarabiber
0,5 çay bardağısıvı yağ
Üzeri için
1 yemek kaşığıtereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
Picture - Dr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
1

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını derin bir kaba boşaltın. Hamur açarken kullanmak için içinden 1 yemek kaşığı ayırın. Kalan unun üzerine mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine yumurta, sıvı yağ, ılık su ve tuzu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletin.

2

İç malzemenin hazırlanışı

Kuru soğanı çok minik küpler şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup minik küpler şeklinde doğrayın. Kıyma, kuru soğan, domates, yeşilbiber, tuz, karabiber ve sıvı yağı derin bir kaba alın. Malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.

3

Şekillendirme ve pişirme

2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Ayırdığınız undan bir miktar tezgaha serpin. Bir parça hamuru alıp elinizde yuvarlayın, unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm uzunluğunda oval şekilde açın ve fırın tepsisine alın. Üzerine bir miktar kıymalı üst malzeme yayın. Kenar kısımlarını hafifçe içe doğru kıvırıp pide şekli verin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkardığınız pidelerin kenarlarını tereyağı ile hafifçe yağlayın ve sıcak servis yapın.