Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Glutensiz Krem Şantili Cupcake

(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Glutensiz ürünler ile hazırlanan cupcake tarifi.

Yaklaşık 10 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Krem Şantili Cupcake

Hamur:

1 su bardağı Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 yumurta (orta boy)
½ su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
½ çay bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı su
1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini (blueberry)

Üzeri için:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Kalıp:

10 adet kağıt mini muffin kalıbı

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kağıt muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 160°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Un karışımını çırpma kabına koyun. Üzerine yumurta, toz şeker, şekerli vanilin, sıvı yağ ve suyu ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile 3 dakika çırpın. Yaban mersinlerini ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hamuru muffin kalıplarına eşit miktarda paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 dk.

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis:

1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Krem şantiyi krema sıkma torbasına doldurup muffinlerin üzerine şekilli olarak sıkın ve servis yapın.

Beslenme bilgileri * Glutensiz Krem Şantili Cupcake

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj