Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glutensiz Lahmacun 2

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Glutensiz lahmacun tarifi.

6 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Lahmacun 2

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Ekmek Karışımı
1 yumurta (orta boy)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
0,5 su bardağı ılık su
0,5 çay kaşığı tuz

Üst malzeme:

2 adet kuru soğan (orta boy)
1 adet domates
150 g kıyma
1,5 tatlı kaşığı domates salçası
1 - 1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
0,5 çay bardağı sıvı yağ
0,5 demet ince doğranmış maydanoz

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı tereyağı

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını derin bir kaba boşaltın. Hamur açarken kullanmak için içinden 1 yemek kaşığı ayırın. Kalan unun üzerine mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine yumurta, sıvı yağ, ılık su ve tuzu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletin.

2

Üst malzemenin hazırlanışı

Kuru soğanı çok minik küpler şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyun ve minik küpler şeklinde doğrayın. Kıyma, kuru soğan, domates, domates salçası, tuz, kırmızı toz biber,  sıvı yağ ve maydanozu derin bir kaba alın. Malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.

3

Şekillendirme ve pişirme

İki adet fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun, 6 eşit parçaya bölün ve üzerlerini kapatın. Ayırdığınız undan bir miktar tezgaha serpin. Bir parça hamuru alıp elinizde yuvarlayın ve unlanmış tezgahta merdane ile 15 cm çapında açın. 2 adet daha açın ve elde ettiğiniz 3 adet lahmacun hamurunu fırın tepsisine sıralayın. Kıymalı harcın yarısını hamurların üzerine eşit paylaştırın, hamurların her tarafını kaplayacak şekilde yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

İlk tepsi pişerken kalan 3 hamuru da aynı şekilde hazırlayın.

Fırından çıkarın, bekletmeden kenarlarına tereyağı sürün. İkinci tepsideki lahmacunları da aynı şekilde pişirin ve sıcak servis yapın.