Flag

Glutensiz Lahmacun

6 - 8 adet
Orta
100 dk.
Dr. Otker Glutensiz Sade Un ile hazırlanan lahmacun tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Hamurları yuvarlarken parmak uçlarınızı hafif ıslatabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 poşetDr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
1yumurta
3 yemek kaşığısıvı yağ
0,5 su bardağıılık su
0,5 çay kaşığıtuz
Üst malzeme
2 adetkuru soğan (orta boy)
1 adetdomates
150 gkıyma
1 - 1,5 tatlı kaşığıdomates salçası
1 - 1,5 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıtatlı kırmızı toz biber
0,5 çay bardağısıvı yağ
Üzeri için
1 tatlı kaşığıtereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
Picture - Dr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
1

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını derin bir kaba boşaltın. Hamur açarken kullanmak için içinden 1 yemek kaşığı ayırın. Kalan unun üzerine mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine yumurta, sıvı yağ, ılık su ve tuzu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletin.

2

İç malzemenin hazırlanışı

Kuru soğanı çok minik küpler şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyun ve minik küpler şeklinde doğrayın. Kıyma, kuru soğan, domates, domates salçası, tuz, kırmızı toz biber ve sıvı yağı derin bir kaba alın. Malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.

3

Şekillendirme ve pişirme

İki adet fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun, 6 eşit parçaya bölün ve üzerlerini kapatın. Ayırdığınız undan bir miktar tezgaha serpin. Bir parça hamuru alıp elinizde yuvarlayın ve unlanmış tezgahta merdane ile 15 cm çapında açın. 2 hamur daha açın ve fırın tepsisine sıralayın. Kıymalı harcın yarısını hamurların üzerine eşit paylaştırın, kaplayacak şekilde yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


İlk tepsi pişerken kalan 3 hamuru aynı şekilde hazırlayın.


Fırından çıkarın, bekletmeden kenarlarına tereyağı sürün. İkinci tepsiyi aynı şekilde pişirin ve sıcak servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Hamurları yuvarlarken parmak uçlarınızı hafif ıslatabilirsiniz.