Flag

Glutensiz Pancake

Yaklaşık 20 adet
Orta
40 dk.
Dr. Oetker ürünleri ile hazırlanan glutensiz pancake tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
1 su bardağıDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
2yumurta akı
2yumurta sarısı
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
1

Hamurun hazırlanışı

Yumurta aklarını cam veya çelik bir çırpma kabına alın, mikserin en yüksek devrinde 3 dakika çırpın.


Yumurta sarıları, toz şeker, süt ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. 1 su bardağı glutensiz un karışımını ekleyin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız yumurta akını ilave edip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın.

2

Pişirme

Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateşte 1-2 dakika ısıtın. Hamurdan 1 yemek kaşığı alarak tavaya dökün ve hafifçe yayın. Kısık ateşte her iki yüzeyi de kızarıncaya kadar pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde pişirip arzuya göre bal, reçel ve çeşitli meyveler ile servis yapın.