Flag

Glutensiz Pastiç

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
100 dk.
Pastiç nedir, nasıl yapılır? Hem de glutensiz olanı...Dr. Oetker Glutensiz ürünleri ile hazırlayabilirsiniz. Çölyaklılar yiyebilir.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (22x22 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 poşetDr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
1 çay bardağıtoz şeker
1,5 su bardağıılık süt
50 goda sıcaklığında tereyağı
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Glutensiz Kakao
40 gbitter çikolata
2 - 3 yemek kaşığıfındık kırığı
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
Picture - Dr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
Picture - Dr. Oetker Glutensiz Kakao
1

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını derin bir bir kaba boşaltın. Mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine toz şeker, ılık süt ve tereyağını ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika karıştırın. Süre sonunda üzerini kapatın ve mayalanması için ılık ortamda 25-30 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Mayalanan hamuru spatula yardımı ile alttan üste doğru bir kaç kez karıştırın. Tezgaha az miktarda sıvı yağ sürün. Elinizi de yağlayıp hamuru tezgaha alın. 3 eşit parçaya bölün. Hamurun bir parçasına kakao ilave edin ve hamura yedirin. Beyaz hamurlardan birini elinizle kalıbın tabanına yayın. Üzerine hazırladığınız kakaolu hamuru yayın. Üzerine erittiğiniz çikolatayı sürün ve fındıkları serpin. Kalan beyaz hamuru üzerini kaplayacak şekilde elinizle yayın. Bıçak ile dilimleyin ve üzerini kapatın. 5 dakika bekletin.


Yumurta sarısı ve sütü bir kaba alıp çırpın, üzerine sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.