Flag

Glutensiz Peynirli Kurabiye

Yaklaşık 25 - 30 adet
Kolay
60 dk.
Dr. Oetker Glutensiz Sade Un ile hazırlanan kurabiyeri. Çölyak hastaları, nonçölyaklar, gluten hassasiyeti olanlar güvenle tüketebilirler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 çay kaşığıtuz
1 çay bardağıyoğurt
75 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta sarısı
100 grendelenmiş beyaz peynir
Üzeri için
1yumurta akı
1 yemek kaşığıçörek otu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını derin bir kaba boşaltın. Üzerine tuz, yoğurt, tereyağı, yumurta sarısı ve rendelenmiş peyniri ekleyip yoğurun. Merdane yardımı ile 2-3 mm kalınlığında açın. 5-6 cm çapındaki kurabiye kalıbı ile kesip fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta akı sürüp çörek otu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.