Flag

Glutensiz Pita

6 adet
Kolay
80 dk.
Glutensiz Pita tarifi nasıl hazırlanır? Dr. Oetker Glutensiz Sade Un ile... Nefis ve güvenilir bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 poşetDr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıtoz şeker
2,5 çay bardağıılık süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
Picture - Dr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
1

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını çırpma kabına boşaltın. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker ve ılık sütü ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hamuru iki yemek kaşığı yardımı ile 6 eşit parça olacak şekilde pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı yerleştirin. Hamurların üzerini sıvı yağa batırdığınız bir yemek kaşığı ile düzelterek 8 cm çapında yayın. Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatın ve 30 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Beklettiğiniz hamurları fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra aralarını peynir, domates vb. malzemeler ile doldurarak servis yapın.