Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glutensiz Tuzlu Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pratik hazırlanan çörek otlu glutensiz kek.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Tuzlu Kek

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
0,5 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta (orta boy)
1 yumurta akı

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 - 2 tatlı kaşığı çörek otu

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (18x28 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı margarin veya sıvı yağ ile yağlayın. 


Glutensiz sade un karışımını derin bir kaba boşaltın. 1 tatlı kaşığı mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker, ılık süt, sıvı yağ, yumurta ve yumurta akını ilave edip çatal veya el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Hamuru kalıbın içine yayın, üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.

2

Pişirme ve servis

Fırını istenilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın. 

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Beklettiğiniz hamurun üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp üzerini kapatın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.