Flag

Glutensiz Tuzlu Kek

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Kolay
20 dk.
Pratik hazırlanan çörek otlu glutensiz kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (18x28 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıtoz şeker
1 su bardağıılık süt
0,5 su bardağısıvı yağ
1yumurta
1yumurta akı
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 - 2 tatlı kaşığıçörek otu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı margarin veya sıvı yağ ile yağlayın. 


Glutensiz sade un karışımını derin bir kaba boşaltın. 1 tatlı kaşığı mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker, ılık süt, sıvı yağ, yumurta ve yumurta akını ilave edip çatal veya el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Hamuru kalıbın içine yayın, üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.

2

Pişirme ve servis

Fırını istenilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın. 

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Beklettiğiniz hamurun üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp üzerini kapatın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.