Flag

Glutensiz Zeytinli Ekmek

Yaklaşık 12 dilim
Kolay
140 dk.
Çölyak hastaları, nonçölyaklıların güvenle kullanabileceği Glutensiz Ekmek Karışımı ile hazırlanan zeytinli ekmek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Malzemeler
1 paketDr. Oetker Glutensiz Ekmek Karışımı
1,5 su bardağıılık su
2 yemek kaşığısıvı yağ
1 su bardağıince doğranmış siyah zeytin
Üzeri için
2 yemek kaşığısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Ekmek Karışımı
1

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı yağlayın. Glutensiz ekmek karışımını çırpma kabına alıp üzerine paketin içinden çıkan maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine ılık su ve sıvı yağı ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile orta devirde 2-3 dakika karıştırın. Üzerine ince doğranmış zeytinleri ilave edin ve kısa bir süre daha karıştırın. Hamuru kalıba alın ve üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp kaşık yardımı ile yayın. Üzerini kapatın ve 30 dakika bekletin.

2

Pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Beklettiğiniz hamuru fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 60 dakika


Fırından alıp 5 dakika bekletin ve kalıptan çıkarın. Tel üzerine alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.