Flag

Gofretli Parfe

Yaklaşık 8 dilim
Orta
300 dk.
Tavukgöğsü ile hazırlanan gofretli parfe.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Tavukgöğsü
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1yumurta sarısı
25 gmargarin
2 adetküçük boy vanilyalı gofret
1 tatlı kaşığıbal
0,5 çay bardağıfındık kırığı
Taban
28 adetküçük boy vanilyalı gofret
6 adetkedidili bisküvi
1 çay bardağıfındık kırığı
50 geritilmiş tereyağı
1 - 2 yemek kaşığısüt
Ganaj
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
50 gkuvertür çikolata
Süslemek için
10 - 15 adetahududu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
1

Tavukgöğsünün hazırlanışı

Süt, krema ve yumurta sarısını bir tencereye alıp el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Tabanın hazırlanışı

28 adet gofret ve kedidili bisküvileri mutfak robotunda ayrı ayrı öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine fındık kırığı, eritilmiş tereyağı ve sütü ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak yayın.

3

Parfenin hazırlanışı

Soğuyan tavukgöğsünü mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine gofreti ufalayın. Bal ve fındık kırığını da ekleyip mikserin düşük devrinde kısa bir süre karıştırın. Karışımı kalıba dökün ve üzerini düzeltin. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 4-5 saat bekletin.

4

Ganajın hazırlanışı

Kremayı küçük bir kaba alın ve kısık ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve üzerine kuvertürü ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırın ve oda sıcaklığında bekletin.

5

Süsleme ve servis

Parfeyi dondurucudan alın, 5 dakika bekletin ve kalıptan çıkarın. Servis tabağına alıp üzerine ganajı dökün ve yayın. Üzerini ahududu ile süsleyin ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.