Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Gül Reçeli

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Reçelyap ile hazırlanan gül reçeli.

yaklaşık 2 kavanoz 500 ml

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Gül Reçeli

100 g gül yaprağı
1 litre su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Gül yapraklarının dipteki beyaz kısımlarını keserek ayıklayın. Daha sonra yıkayıp suyunu süzün. Her biri 3-4 parça olacak şekilde kesin. Ölçülü şekerden 1 çay bardağı ekleyin, elinizle kısa bir süre ovuşturarak ezin. Daha sonra bir tencereye alın ve yarım saat bekletin.

2

Reçelin hazırlanışı

Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Süre sonunda gül yapraklarının üzerine 1 litre suyu ekleyip kaynatın. Kaynamanın 5.inci dakikasında hazırladığınız şekerli Reçelyap'ı ekleyin. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynama başladığında 2 dakika kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun ve ters çevirin. Yaprakların eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.

Beslenme bilgileri * Gül Reçeli

Porsiyon / Servis 100 g / ml