Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Gül Yapraklı Donut'lar

(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ev yapımı Donut Tarifi, Nasıl Yapılır? Adım adım detaylı anlatımlı ile donut hamuru yapmak çok kolay. Beyaz çikolatalı sos ile çok lezzetli!

yaklaşık 20 - 22 adet

pratik 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Gül Yapraklı Donut'lar

Hamur:

2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
½ çay bardağı ılık su
3 - 3 ½ su bardağı un
½ çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
½ çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
½ çay bardağı sıvı yağ

Kızartmak için:

sıvı yağ

Sos için:

1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
2 su bardağı süt

Süslemek için:

8 - 10 adet kurutulmuş yenilebilir gül

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

2 tatlı kaşığı aktif mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin.  Unu derin bir kaba eleyip üzerine beklettiğiniz mayayı ekleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, tereyağı, su, süt ve sıvı yağı ilave  edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

2

Şekillendirme

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun, hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru 8 cm çapındaki bir kalıpla kesin. 3 cm çapındaki daha küçük bir kalıpla kestiğiniz hamurların ortalarını kesip çıkarın. Hamurun tamamını bu şekillde hazırlayıp pişirme kağıdı üzerine alın ve 10 dakika bekletin.

3

Pişirme

Sıvı yağı derin bir tencereye alın ve orta ateşte kızması için bekletin. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda arkalı önlü pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına tek sıra halinde sıralayın.

4

Sosun hazırlanışı

2 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine beyaz çikolatalı sosu boşaltıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Buzdolabında 30 dakika bekletin.

5

Süsleme ve servis

Güllerin yapraklarını ayırın. Donut'ların üzerini beyaz çikolatalı sos ve gül yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Beslenme bilgileri * Gül Yapraklı Donut'lar

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın