Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Gülen Güneş

recipe-Gülen Güneş
(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Peynir dolgulu olan bu mayalı tarif, gülen güneş şeklindeki şirin süslemesiyle dikkat çekiyor.

12 dilim

pratik 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Gülen Güneş

Hamur:

1 - 1 ½ su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tutam tuz
1 tutam toz şeker
1 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı eritilmiş margarin

Dolgu:

2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı toz şeker
1 ½ su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta (orta boy)
1 demet maydanoz (ince doğranmış) (ince doğranmış)
1 ½ su bardağı küp şeklinde doğranmış beyaz peynir
½ çay kaşığı karabiber

Süslemek için:

domates
siyah zeytin
dereotu
susam
çörek otu
pul biber

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hazırlanışı

Unu eleyip derin bir kaba alın, mayadan 1 çay kaşığı ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Tuz ve toz şekeri de ekleyip karıştırın. Üzerine süt ve eritilmiş margarini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 30-35 dakika bekletin.

2

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

3

Dolgu

Dolguyu hazırlamak için 2 su bardağı unu bir kaba eleyin. Poşette kalan mayayı, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşık ile karıştırın. Yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı ayrı bir kaba alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine maydanoz, peynir ve karabiberi ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.  

4

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanmış hamuru 2 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 26 cm çapında açın. İlk hamuru margarin ile yağlanmış güneş kalıba alın, eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına ve yanlarına yayın. İkinci hamuru da aynı şekilde ilk hamurun üzerine yayın. Üzerine hazırladığınız dolgu hamurunu dökün, 10 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 40 - 45 dk.

5

Fırından alıp 10-15 dakika bekletin ve ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Domates, zeytin ve dereotu ile süsleyin. Ilık veya soğuk olarak dilimleyip servis yapın.

Beslenme bilgileri * Gülen Güneş

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın