Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Gülümseyen Kekler

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Elma, badem, kuru üzüm içeren bu kek dilimleri süslemesiyle gülümsetiyor.

yaklaşık 32 adet

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Gülümseyen Kekler

Hamur:

3 adet kırmızı elma
1 limon kabuğu rendesi
½ çay bardağı toz şeker
½ çay bardağı su
1 su bardağı esmer şeker
150 g yumuşak margarin
3 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 ½ çay kaşığı tarçın
4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı kırılmış badem
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Üzeri için:

240 g beyaz çikolata
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Süslemek için:

80 g bitter çikolata

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve bir tencereye alın. Limon kabuğu rendesi, toz şeker ve suyu ekleyip orta ateşte suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Esmer şeker ve margarini mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve tarçını ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin ve karışıma ilave edin. Orta devirde 1 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız elmaları, badem kırığı ve kuru üzümü ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.  

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve süsleme

Beyaz çikolataya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip benmari yöntemi ile eritin. Erittiğiniz çikolatayı kekin üzerine yayın ve 10-15 dakika bekletin. Keki 16 eşit dikdörtgen elde edecek şekilde kesin. Bu dikdörtgen kekleri ortadan diyagonal keserek her birinden ikişer adet üçgen elde edin.

4

Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kekleri süsleyin.

Beslenme bilgileri * Gülümseyen Kekler

Porsiyon / Servis 100 g / ml