Flag

Gül Desenli Pasta

Yaklaşık 6 dilim
Orta
180 dk.
Üç farklı tonda olan pandispanya ile hazırlanan pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Pandispanya
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4yumurta
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
3 - 4 yemek kaşığılimon suyu
1 çay bardağıfındık kırığı
Islatmak için
0,5 su bardağısüt
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıkrema (%35 yağlı) (soğuk)
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Kelepçenin kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin. Hazırladığınız hamuru 3 eşit miktara bölün. Birine 4 damla, ikinciye 8 ve son hamura 20 damla kırmızı jel renklendirici ilave edip karıştırın. İlk hamuru kalıba alın ve pişirin. Fırından alın. Bekletmeden kalıptan çıkarın. Fırını kapatmayın. Diğer hamurları da aynı şekilde pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Pandispanyaları pişirme kağıtlarından ayırın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Vanilyalı puding ve sütü bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Krem şanti, süt ve 1 yemek kaşığı limon suyunu çırpma kabına alın, mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4  dakika çırpın. Hazırladığınız krem şantiden 3 yemek kaşığı alıp soğuyan pudinge ilave edin. Üzerine kalan limon suyunu da ekleyin ve mikser ile düşük devirde 1-2 dakika çırpın.


Koyu kırmızı renkteki pandispanyayı servis tabağına alın. Süt ile ıslatın. Hazırladığınız pudingli kremadan yayın ve üzerine fındık kırığı serpin. Daha açık renkteki pandispanyayı üzerine kapatın ve işlemi tekrarlayın. En açık renkteki pandispanyayı en üste kapatın, süt ile ıslatın. Kalan krem şanti ile pastayı kaplayın.

4

Süsleme ve servis

Krem şanti ve soğuk kremayı bir çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Hazırladığınız kremadan 3 yemek kaşığı kadar ayırın ve kırmızı jel renklendirici ile renklendirin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huninin içine doldurun ve ucunu makas ile kesin. Kalan kremayı sarı jel renklendirici ile renklendirin. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına, sırayla kaşık ile sarı krema ve huniden sıkarak kırmızı kremayı karışık olarak doldurun. Pastanın alt kısmından başlayarak içten dışarı doğru gül şeklinde sıkarak pastanın kenarlarını kaplayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Servisten önce pastanın üzerine pasta süslerini serpin.