Flag

Gülümseyen Ay Kurabiye

Yaklaşık 35 adet
Kolay
70 dk.
Hazırlaması çok kolay, ikramlık glazür süslemeli tatlı kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
10 damlarom aroması
2,5 - 3 su bardağıun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 - 2 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
150 gyumuşak margarin
1yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığımuskat rendesi
1 çay kaşığıtoz tarçın
Üzeri için
1 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 - 3 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kuru üzümü derin bir kaseye alın, üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve 5 dakika bekletin. Süre sonunda suyunu iyice süzün, rom aromasını ekleyin ve karıştırın.


Un ve hamur kabartma tozunu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri, margarin, yumurta, şekerli vanilini, muskat rendesi ve tarçını ekleyip yoğurun. Üzümü de ilave edip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, tezgah üzerinde iki ucunu biraz daha fazla incelterek uzatın ve ay şeklinde kıvırın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkardığınız kurabiyeleri fırın tepsisinden alın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Pudra şekerini derin bir kaseye eleyin. Sütü azar azar ilave ederek glazür kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Glazürü pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin. Donuncaya kadar bekletip servis yapın.