Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Gülümseyen Ay Kurabiye

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yaklaşık 35 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Gülümseyen Ay Kurabiye

Hamur:

1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
10 damla rom aroması
2,5 - 3 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 - 2 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
150 g yumuşak margarin
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 - 3 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kuru üzümü derin bir kaseye alın, üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve 5 dakika bekletin. Süre sonunda suyunu iyice süzün, rom aromasını ekleyin ve karıştırın.

Un ve hamur kabartma tozunu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri, margarin, yumurta, şekerli vanilini, muskat rendesi ve tarçını ekleyip yoğurun. Üzümü de ilave edip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, tezgah üzerinde iki ucunu biraz daha fazla incelterek uzatın ve ay şeklinde kıvırın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika

Fırından çıkardığınız kurabiyeleri fırın tepsisinden alın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Pudra şekerini derin bir kaseye eleyin. Sütü azar azar ilave ederek glazür kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Glazürü pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin. Donuncaya kadar bekletip servis yapın.