Flag

Halep Tatlısı

Yaklaşık 30 dilim
Orta
150 dk.
İrmik ile hazırlanan ceviz dolgulu şuruplu tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (20x32 cm)

Malzemeler

İrmikli karışım
3,5 su bardağıirmik
1,5 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıiri kırılmış ceviz
Şurup
3 su bardağıtoz şeker
2,5 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Üzeri için
1 su bardağıHindistan cevizi rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Karışımın hazırlanışı

Kalıbı margarin ile yağlayın. İrmik, toz şeker, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini bir kaba alıp kaşık ile karıştırın. Sütü ilave edin ve iyice karıştırın. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Süre sonunda karışımın yarısını kalıba döküp kaşığın tersi veya eliniz ile düzeltin. Üzerine cevizleri serpin ve kalan karışımı yayın. Üzerini tepsi ile kapatın ve 1 saat daha bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda tatlıyı fırının orta rafına yerleştirin ve üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Bu arada şurubu hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin ve ocağı kısın. 7-8 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.


Süre sonunda tatlıyı fırından alın. 5 dakika bekletin. 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Üzerine ılık şurubu dökün ve soğumaya bırakın.

2

Servis

Şurubunu çekip oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve en az 3-4 saat bekletin. 3x7 cm boyutlarında dilimleyin. Dilimleri Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına sıralayın.