Flag

Halka Kurabiye

Yaklaşık 40 adet
Orta
80 dk.
Halka Kurabiye tarifi nasıl yapılır? Renkli süslü bu kurabiyeler ikramlarınıza ve yeni yıl sunumlarınıza çok yakışacak.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıfile badem
250 gyumuşak margarin
1 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
3,5 - 4 su bardağıun
Süslemek için
80 gbitter çikolata
80 gbeyaz çikolata
Renkli şekerlemeler
2 yemek kaşığıkırılmış badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Yaprak bademleri bıçak yardımıyla iri kırıklar haline getirin. Fırın tepsisine alın ve fırında pembeleşinceye kadar 4-5 dakika bekletin. Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Margarin, pudra şekeri, şekerli vanilin ve unu derin bir kaba alın ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru tezgaha alın, hazırladığınız bademleri ilave edin ve tekrar yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 kalınlığında açın. Su bardağı yardımı ile hamurdan daireler kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Halka şekli vermek için hamurların ortalarını 2,5 cm çapındaki kalıpla keserek çıkarın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Bitter ve beyaz çikolataları ayrı kaplarda benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından huni hazırlayın ve içlerine doldurun. Soğuyan kurabiyelerin üzerine çizgiler sıkıp bekletmeden şekerlemeler ve badem kırıkları ile süsleyin.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.