Flag

Halka Pasta

Yaklaşık 6 dilim
Orta
120 dk.
Pastacı kreması ve çilek dolgulu şu hamurlu pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1,5 çay bardağısu
50 gmargarin
1 tatlı kaşığıtoz şeker
1,5 çay bardağıun
2yumurta
1,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
300 gküp şeklinde doğranmış çilek
Üzeri için
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.


Alt-üst pişirme: 180°C


Turbo pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Su, margarin ve toz şekeri bir kaba alıp orta ateşte kaynatın. Unu kaynayan karışıma bir seferde ekleyin, oluşan hamuru sürekli karıştırarak 1 dakika pişirin. Ocaktan alın ve kabuk tutmaması için arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra hamuru bir çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile çırparak yumurtaları teker teker ekleyin. Toplam 3 dakika çırptıktan sonra hamur kabartma tozunu ilave edin ve 1 dakika daha çırpın.


Hamuru 12 mm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 16 cm çapında bir halka sıkın. İç kısmına dış halkaya bitişik olarak bir halka daha sıkın. İki halkanın üzerine ortalayarak bir halka daha sıkın. Hazırladığınız çember şeklindeki hamuru pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun.

4

Şekillendirme ve süsleme

Hazırladığınız halkayı ortadan enlemesine ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın. Üzerine, aralara çilek koyarak pastacı kreması sıkın ve halkanın ikinci katını kapatın. Pastacı kreması ve çilek ile süsleyin. Pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.