Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Hamburger

(2)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Evde hamburger ekmeği ve köftesi nasıl yapılır? Pratik, denenmiş, detaylı anlatımlı nefis burgerler çok lezzetli.

5 adet

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Hamburger

Hamburger köftesi:

500 g az yağlı kıyma
½ adet kuru soğan (orta boy)
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

Hamburger ekmeği:

2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
½ çay bardağı ılık süt
3 ½ - 4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
40 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı ılık süt
½ çay bardağı su

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam

Hamburger için:

kaşar peyniri
cheddar peyniri
marul yaprakları
domates
kornişon turşusu
halka şeklinde doğranmış soğan

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamburger köftesinin hazırlanışı:

Kıymayı derin bir kaba alın ve eliniz ile bastırarak yayın. Soğanı mutfak robotunda öğütün veya rendeleyin, mutfak bezi içine alın ve sıkarak suyunu kıymanın üzerine akıtın, elinizle yayın. Sarımsağı havanda dövün ve kıymanın üzerine sürün. Su, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip 10-15 dakika yoğurun. 5 eşit parçaya bölün ve her birini 10 cm çapında daire şekline getirin. Buzdolabına alın ve 3-4 saat dinlendirin.

2

Hamurun hazırlanışı:

2 tatlı kaşığı aktif mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin. Unu derin bir kaba eleyip üzerine beklettiğiniz mayayı ekleyin. Tuz, toz şeker, tereyağı, ılık süt ve suyu ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme:

Mayalanan hamuru çok fazla yoğurmadan 5 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı elinizle dıştan alta doğru üzeri pürüzsüz bir yuvarlak olacak şekilde şekillendirin, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve üzerlerine bastırın. Üzerini kapatıp 20-25 dakika daha mayalandırın.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

Süre sonunda hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Fırından çıkarıp üzerine bir bez örtün ve soğumaya bırakın.

4

Hamburgerin hazırlanışı ve servis:

Yağsız tavayı orta ateşte kızdırıp köfteleri arkalı önlü pişirin. Ekmekleri ortadan ikiye kesin. Arzuya göre iç kısımlarını ısıtın. Aralarına köfte ve diğer malzemeleri koyarak bekletmeden servis yapın.

Beslenme bilgileri * Hamburger

Porsiyon / Servis 100 g / ml