Flag

Harf Pasta "E"

8 - 10 kişilik
Orta
40 dk.
Çikolata parçalı bademli harf pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Pandispanya içi
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
0,5 su bardağısu
Dolgu için
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağıiri kırılmış badem
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Süslemek için
10 - 15 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Renkli macaronlar
yenilebilir çiçek

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1

Ön hazırlık

32x42 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Pandispanya un, yumurta ve suyu bir çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru fırın tepsisine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra pandispanyayı aynı boyutlarda kesilmiş pişirme kağıdının üzerine ters çevirin ve altındaki pişirme kağıdını çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Pastacı kremasını 2,5 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Ayrı bir çırpma kabında krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt 3-4 dakika çırpın. Üst süsleme için 2 yemek kaşığı krem şanti ayırın. Kalan krem şantiyi pastacı kremasına ekleyin ve birlikte 1 dakika çırpın. 0,5 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan pandispanyayı iki eşit parça olacak şekilde ortadan kesin. Her ikisini de bıçak ile "E" harfi şeklinde kesin. Bir adedini servis tabağına alın.

Hazırladığınız kremanın yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine toplar şeklinde sıkın. Badem ve çikolata parçalarından bir miktar üst süsleme için ayırıp kalanları üzerine serpin. İkinci pandispanyayı üzerine koyun ve kalan kremayı aynı şekilde sıkın. Buzdolabına alın ve yaklaşık 1 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Ayırdığınız kremayı çırpma kabına alın, üzerine kırmızı jel renklendiriciyi ekleyin ve mikser ile 1 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın üzerine şekilli sıkın. Macaron, badem, çikolata parçaları ve yenilebilir çiçek ile süsleyip servis yapın.