Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Haşhaşlı Sütlaç Krep

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kremalı sütlaç dolgulu, şeftalili krep.

yaklaşık 10 - 12 adet

çok pratik 30 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Haşhaşlı Sütlaç Krep

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Sütlaç
2 ½ su bardağı süt
1 su bardağı krema

Krep:

1 poşet Dr. Oetker Krep
2 su bardağı süt
1 yumurta (orta boy)
2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

2 adet şeftali
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Üst malzemenin hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın ve üzerine sütlaç poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

2

Kreplerin hazırlanışı

Krep un karışımını bir çırpma kabına boşaltın. Üzerine süt, yumurta ve toz şekeri ilave edip mikser veya el çırpıcısı ile 1-2 dakika çırpın. Krep tavasın yağlayın ve orta ateş üzerinde ısıtın. Hamurdan tavanın tabanını ince bir tabaka halinde kaplayacak kadar dökün. Tavayı hareket ettirerek hamurun tamamen yayılmasını sağlayın. Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Her bir krep için tavayı tekrar yağlayın. Hamurun tamamını aynı şekilde hazırlayın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Şeftalileri küp şeklinde doğrayın, sütlaca ilave edip karıştırın.

Kreplerin üzerine şeftalili sütlaçtan yayın ve üzerine haşhaş serpin. İkiye katlayarak kapatın ve servis yapın.

Beslenme bilgileri * Haşhaşlı Sütlaç Krep

Porsiyon / Servis 100 g / ml