Flag

Havuçlu Mozaik

Yaklaşık 15 dilim
Kolay
330 dk.
Krem şanti, havuç, bisküvi ve ceviz ile hazırlanıp dondurularak tüketilen tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
500 grendelenmiş havuç
0,5 su bardağıtoz şeker
25 adetsade petit beurre bisküvi (ufalanmış)
75 gmargarin
1 çay bardağıöğütülmüş ceviz
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1portakal kabuğu rendesi
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti

Hazırlanışı

Rendelenmiş havuçları toz şekerle kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın içine ufalanmış bisküvi, margarin, öğütülmüş ceviz, şekerli vanilin ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın.


Şekillendirme

Krem şantiyi süt ile 23-4 dakika çırpın ve soğuyan havuçlu karışıma ekleyin. Streç film üzerine dökerek 30 cm uzunluğunda rulo yapın streç filmle kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde 5-6 saat bekletin.


Servis

Servisten 10-15 dakika önce dışarıda bekletin. Dilimleyerek servis yapın.