Flag

Helvalı Tavukgöğsü

4 porsiyon
Kolay
270 dk.
Tavukgöğsü, fındık kırığı, tahin helvası ve pekmez ile hazırlanan parfe tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Tavukgöğsü
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
25 gmargarin
İç malzeme
150 gsade-kakaolu tahin helvası
1 çay bardağıfındık kırığı
Üzeri için
4 yemek kaşığıüzüm pekmezi
4 yemek kaşığıfındık kırığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
1

Tavukgöğsünün hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ilave edin. 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Tatlı karışımının hazırlanışı

10 cm çapında 4 adet kasenin içine dışarıya doğru fazlalık bırakarak streç film serin. Tahin helvasını mutfak robotunda püre haline getirin. Soğuyan tavukgöğsünü bir çırpma kabına alın ve üzerine helvayı ilave edin. Mikser ile pürüzsüz bir yapı elde edinceğe kadar 1-2 dakika çırpın. Fındık kırıklarını ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Karışımı hazırladığınız kaselere paylaştırın, üzerlerini sterç filmle kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde 4-5 saat bekletin.

3

Servis

Dondurucudan çıkardığınız tatlıları 5 dakika bekletin. Servis tabaklarına ters çevirin ve streç filmi çıkarın. Üzerlerine pekmez dökün ve fındık kırığı serpin. Arzuya göre Antep fıstığı ve çilek ile süsleyip bekletmeden servis yapın.