Flag

Hindistan Cevizi Sütlü Muhallebili Parfe

Yaklaşık 25 - 30 dilim
Orta
360 dk.
Hindistan cevizi sütü ile pişirilen muhallebiden hazırlanan parfe tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (25x30 cm)

Malzemeler

Muhallebi
1 poşetDr. Oetker Muhallebi
2 su bardağısüt
2 su bardağıHindistan cevizi sütü
İç malzeme
4 adetkedidili bisküvi
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış çilek
1 çay bardağıortadan ikiye bölünmüş fındık
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Üzeri için
2 poşetDr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Muhallebi
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Kedidili bisküvileri küçük küpler şeklinde kesin.

2

Muhallebinin hazırlanışı

Süt ve Hindistan cevizi sütünü bir tencereye alın. Üzerine muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynama başlayınca ocağı kısıp 2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak 5 dakika soğutun. Kedidili bisküvileri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

3

Parfe karışımının hazırlanışı

Kremayı çırpma kabına alın ve mikser ile 3 dakika çırpın. Soğuyan muhallebiyi ilave edin ve spatula yardımıyla ezmeden hafifçe karıştırın. Çilek, fındık ve çikolata parçalarını ekleyip karıştırın ve kalıba dökün. Üzerini düzeltip streç filmle kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde 5-6 saat bekletin.

4

Servis

Parfeyi servisten 5 dakika önce dondurucudan çıkarın. Kare şeklinde dilimleyip servis tabaklarına alın, üzerlerine böğürtlenli sos döküp bekletmeden servis yapın.