Flag

Hindistan Cevizli Kare Kurabiyeler

Yaklaşık 35 adet
Orta
80 dk.
Kakaolu, Hindistan cevizli kurabiyeler. Sıkma ve kesme kurabiye hazırlama tekniğine uyan bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 goda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığısüt
Üst malzeme
1,5 su bardağıHindistan cevizi rendesi
1 çay bardağıkrema
1yumurta akı
Üzeri için
80 gsütlü çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Tereyağı, pudra şekeri, şekerli vanilin ve sütü bir çırpma kabına alıp mikserin düşük devrinde 1-2 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve elinizle yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kapatın.

3

Hindistan cevizli karışımın hazırlanışı

Hindistan cevizi rendesi, krema ve yumurta akını bir kaba alın. Çırpma teli ile iyice karıştırın. 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun.

4

Şekillendirme ve pişirme

Picture - hindistan_cevizli_kare_kurabiyeler_asama1.jpg

Hazırladığınız hamuru kısa bir süre yoğurun ve 10 eşit parçaya bölün. Her birini tezgah üzerinde yuvarlayarak 21 cm boyutunda rulo şeklinde uzatın. İki rulo yan yana gelecek şekilde ikişerli 5 adet hamuru fırın tepsisine sıralayın. İkili ruloların ortalarına hazırladığınız Hindistan cevizli karışımı sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Picture - hindistan_cevizli_kare_kurabiyeler_asama2.jpg

Fırından alın, 5 dakika bekletip her bir rulodan 7'şer adet kurabiye elde edecek şekilde bıçak ile kesin. Soğumaya bırakın.

5

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Soğuyan kurabiyelerin iki kenarını çikolataya batırın ve pişirme kağıdı üzerine alın. Çikolatalar donunca servis yapın.