Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Hindistan Cevizli Kareler

(0)
3 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Hindistan cevizli kremalı çikolatalı kekler.

Yaklaşık 25 - 30 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Hindistan Cevizli Kareler

Hamur:

50 g sütlü çikolata
100 g tereyağı
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Dolgu:

2 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay bardağı krema

Süslemek için:

100 g bitter çikolata
25 - 30 adet kabuksuz badem

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (25x30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Çikolata ve tereyağını bir kaba alın, benmari yöntemi ile ısıtarak eritin. Ocaktan alıp karıştırın ve soğumaya bırakın.

Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini çırpma kabına alın ve mikser ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Üzerine erittiğiniz çikolatayı ekleyip 1 dakika çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin, karışıma ilave edip 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Hindistan cevizi, pudra şekeri ve kremayı bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Keki 5x5 cm boyutlarında kareler şeklinde kesin. Her kareyi iki kat elde edecek şekilde enlemesine ikiye kesin. Her birinin alt katının üzerine Hindistan cevizli karışımdan sürün ve üzerine diğer katı kapatın.

3

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve keklerin üzerine şeritler halinde sıkın, ortalarına birer adet badem koyun. Kalan çikolatayı pişirme kağıdı üzerine şekilli sıkın, donunca kağıttan ayırıp keklerin üzerine koyun.