Flag

Hindistan Cevizli Muzlu Kek

Yaklaşık 10 dilim
Orta
70 dk.
Hindistan cevizi, muz, bal ve kakao ile hazırlanan unsuz ve şekersiz kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Hamur
3 adetmuz
3yumurta
1 çay bardağıDr. Oetker Kakao
1 çay bardağıHindistan cevizi rendesi
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığıbal
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanı ve iç kenarlarını pişirme kağıdı ile kaplayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Muzların kabuklarını soyun, ince şekilde dilimleyin ve çırpma kabına alın. Üzerine yumurtaları ekleyin ve mikserin yüksek devrinde 1-2 dakika çırpın. Kakao, Hindistan cevizi rendesi ve hamur kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın. Muzlu karışıma ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Bal ve vaniya aromasını ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Süre sonunda keki fırından çıkarın. 3 dakika sonra pişirme kağıdı ile birlikte kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.