Flag

Hindistan Cevizli Supangle Dilimleri

Yaklaşık 15 - 20 dilim
Orta
40 dk.
Hindistan cevizli, fındıklı, supangleli pratik soğuk tatlı tarifi, ikram sofraları için ideal.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (20x32 cm)

Malzemeler

Supangle
1 poşetDr. Oetker Supangle
2 su bardağısüt
0,5 çay bardağıfındık kırığı
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1limon kabuğu rendesi
Üzeri için
1 su bardağıHindistan cevizi rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Supangle
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Supanglenin hazırlanışı

Kalıbın iç kısmını streç film ile kaplayın. Sütü bir tencereye alın. Üzerine supangle poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Soğuyan supangleye fındık kırıklarını ekleyip kaşık ile karıştırın ve kalıba alın. Üzerini düzeltip buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı ve şekillendirme

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesini ilave edin ve spatula ile karıştırın. Kalıptaki supanglenin üzerine yayın. Streç filmi uzun kenarından kaldırarak tatlıyı rulo şeklinde sarın. Streç film ile kaplayın ve buzdolabının derin dondurucu kısmında 2-3 saat bekletin.

3

Servis

Donan tatlıyı 1,5cm kalınlığında dilimleyin. Dilimleri Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alın ve bekletmeden servis yapın.