Flag

Hızlı Mayalı Bazlama

6 adet
Orta
60 dk.
Kahvaltı, Ramazan veya Sahur sofrasına kısa sürede, bazlama tarifi nasıl hazırlanır? Denenmiş, garantili, leziz bir tarif...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
500 gun
1 poşetDr. Oetker Hızlı Maya
1,5 çay kaşığıtuz
1,5 su bardağıılık süt
0,5 çay bardağısıvı yağ
Sürmek için
2 - 3 yemek kaşığısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Hızlı Maya
1

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Un ile mayayı derin bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Tuz, süt ve sıvı yağı ilave edin ve iyice yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Hamurlardan birini hafif unlanmış tezgah üzerine alın ve merdane ile 18 cm çapında açın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerini kapatın ve 15 dakika bekletin.

2

Pişirme

Tavayı orta ateşte ısıtıp açtığınız hamuru koyun. Arkalı önlü pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirdiğiniz bazlamayı servis tabağına alın ve üzerine fırça ile sıvı yağ sürün. Kalan hamurları da aynı şekilde pişirin. Üzerlerini kapatıp sıcak veya soğuduktan sonra servis yapın.