Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Hızlı Mayalı Bazlama

(0)
4 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kahvaltı, Ramazan veya Sahur sofrasına kısa sürede, bazlama tarifi nasıl hazırlanır? Denenmiş, garantili, leziz bir tarif...

6 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Hızlı Mayalı Bazlama

Hamur:

500 g un
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Maya
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık süt
0,5 çay bardağı sıvı yağ

Sürmek için:

2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Un ile mayayı derin bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Tuz, süt ve sıvı yağı ilave edin ve iyice yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Hamurlardan birini hafif unlanmış tezgah üzerine alın ve merdane ile 18 cm çapında açın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerini kapatın ve 15 dakika bekletin.

2

Pişirme

Tavayı orta ateşte ısıtıp açtığınız hamuru koyun. Arkalı önlü pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirdiğiniz bazlamayı servis tabağına alın ve üzerine fırça ile sıvı yağ sürün. Kalan hamurları da aynı şekilde pişirin. Üzerlerini kapatıp sıcak veya soğuduktan sonra servis yapın.