Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Hızlı Mayalı Pişi

(0)
5 6 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Hızlı Maya ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz pişi tarifi.

Yaklaşık 18 - 20 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Hızlı Mayalı Pişi

Hamur:

500 g un
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Maya
1,5 çay kaşığı tuz
1 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su

Pişirmek için:

2 su bardağı sıvı yağ

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, yumurta, yoğurt ve ılık suyu ilave edip iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 18-20 eşit parçaya bölün. Unlanmış tezgahta her birini 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın. Üzerlerini kapatın ve 15 dakika bekletin.

2

Pişirme

Sıvı yağı derin bir tencere veya tavaya alın ve orta ateşte ısınması için bekletin. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda arkalı önlü pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.