Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Hızlı Mayalı Pita

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Evde yapılan en hızlı pita tarifi nasıl yapılır? Hızlı Maya ile hem kolay hem de lezzetli.

8 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Hızlı Mayalı Pita

Hamur:

500 g un
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Maya
1,5 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
0,5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tuz, süt, su ve sıvı yağı ilave edip iyice yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Bir parça hamuru alın ve hafif unlanmış tezgahata merdane ile 15 cm çapında yuvarlak açıp fırın tepsisine yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra aralarına peynir, domates veya farklı sebzeler koyarak servis yapın.