Flag

Hızlı Mayalı Pita

8 adet
Kolay
80 dk.
Evde yapılan en hızlı pita tarifi nasıl yapılır? Hızlı Maya ile hem kolay hem de lezzetli.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
500 gun
1 poşetDr. Oetker Hızlı Maya
1,5 çay kaşığıtuz
1 su bardağıılık süt
0,5 su bardağıılık su
2 yemek kaşığısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Hızlı Maya
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tuz, süt, su ve sıvı yağı ilave edip iyice yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Bir parça hamuru alın ve hafif unlanmış tezgahata merdane ile 15 cm çapında yuvarlak açıp fırın tepsisine yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra aralarına peynir, domates veya farklı sebzeler koyarak servis yapın.