Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Hızlı Mayalı Üzümlü Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

En hızlı kek tarifi nasıl yapılır? Üzümlü, mayalı bu keki kısa sürede hazırlayın.

2 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Hızlı Mayalı Üzümlü Kek

Hamur:

3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
25 g eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm

Üzeri için:

2 yemek kaşığı süt

Kalıp:

Pişirme kalıbı (12 cm capında, 6-7 cm yüksekliğinde)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıpların taban ve kenarlarını margarin ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine toz şeker, ılık süt ve eritilmiş tereyağını ilave edip iyice yoğurun. Kuru üzümleri ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Her birini yuvarlayıp top şekline getirin ve kalıplara koyun. Kalıptaki hamurların üzerini keskin bir bıçak ile 2 mm derinliğinde çarpı şeklinde kesin. Üzerlerine süt sürün, 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından aldığınız üzümlü kekleri bekletmeden kalıplardan çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.