Flag

Hurmalı İrmik Helvası

Yaklaşık 4 kase
Orta
50 dk.
Hurma ile lezzetlendirilmiş pratik irmik helvası tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Hurmanın kuruluğuna göre su miktarını arttırabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

İrmik helvalı karışım
100 gyumuşak margarin
2 su bardağısu
1 poşetDr. Oetker İrmik Helvası
500 ghurma
1 çay bardağısu
Üzeri için
1 - 2 çay kaşığıtoz tarçın

Ürünü incele

1

Hazırlanışı

Margarin ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynamaya başladığında, irmik helvasını ilave edin. Ocağı kısın, tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alın, kaşık yardımı ile birkaç kez alt üst karıştırın, 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.

2

Hurmaların çekirdeklerini ayıklayın, suyu ilave edip püre haline getirin. Kaseleri altta ve üstte irmik helvası, ortada da hurma püresi olacak şekilde doldurun.


Üzerini tarçın ile süsleyin, ılık veya soğuk servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Hurmanın kuruluğuna göre su miktarını arttırabilirsiniz.