Flag

İglo Pasta

Yaklaşık 8 dilim
Kolay
340 dk.
İglo şeklinde Sakızlı Muhallebi dolgulu, hazırlaması çok kolay pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Bu tarife özel ipuçları
Dondurulmuş ahududu ve frenk üzümü yerine taze ahududu ve frenk üzümü de kullanabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
2,5 su bardağısüt
25 gmargarin
40 gbeyaz çikolata
0,5 su bardağıiri kırılmış badem
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağıdondurulmuş ahududu
0,5 su bardağıdondurulmuş frenk üzümü
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
dondurulmuş frenk üzümü
dondurulmuş ahududu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti

Hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü tencereye alıp üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 30 dakika soğutun. Muhallebiyi çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın.


Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Üzerine bademleri ekleyip karıştırın. Çikolatalı bademi pişirme kağıdı üzerine döküp yayın. Buzdolabında 20 dakika bekletip küçük parçalara bölün.


16-18 cm çapındaki derin bir kalıbın iç kısmını streç film ile kaplayın.


1 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Sakızlı muhallebinin üzerine döküp mikserin yüksek devrinde 2 dakika daha çırpın. Üzerine çikolatalı badem parçalarını, ahududu ve frenk üzümü ilave edip kaşık ile yavaşça karıştırın. Hazırladığınız kalıba alın, üzerini düzeltin ve streç film ile kapatın. Dondurucuda 4-5 saat bekletin.


Tatlıyı dondurucudan çıkarıp 5 dakika bekletin. Üzerini açıp ters çevirerek servis tabağına alın. Kalıbı ve streç filmi çıkarın. Böğürtlenli sos, frenk üzümü ve ahududu ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
  • Dondurulmuş ahududu ve frenk üzümü yerine taze ahududu ve frenk üzümü de kullanabilirsiniz.