2,5 su bardağı sütü tencereye alıp üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 30 dakika soğutun. Muhallebiyi çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Üzerine bademleri ekleyip karıştırın. Çikolatalı bademi pişirme kağıdı üzerine döküp yayın. Buzdolabında 20 dakika bekletip küçük parçalara bölün.
16-18 cm çapındaki derin bir kalıbın iç kısmını streç film ile kaplayın.
1 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Sakızlı muhallebinin üzerine döküp mikserin yüksek devrinde 2 dakika daha çırpın. Üzerine çikolatalı badem parçalarını, ahududu ve frenk üzümü ilave edip kaşık ile yavaşça karıştırın. Hazırladığınız kalıba alın, üzerini düzeltin ve streç film ile kapatın. Dondurucuda 4-5 saat bekletin.
Tatlıyı dondurucudan çıkarıp 5 dakika bekletin. Üzerini açıp ters çevirerek servis tabağına alın. Kalıbı ve streç filmi çıkarın. Böğürtlenli sos, frenk üzümü ve ahududu ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:340 dk.Yaklaşık 8 dilim