Flag

İncili Kalp Pasta

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
120 dk.
Sevdiklerinizin özel günlerine eşlik edecek şık ve lezzetli kalp pasta tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kalp şeklinde kek kalıbı (24 cm)

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
0,5 çay bardağıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 gyumuşak margarin
1,5 çay bardağıtoz şeker
4yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu ve krema için
3 adetkırmızı elma (orta boy) (iri küpler şeklinde doğranmış)
3 yemek kaşığıtoz şeker
0,5 çay bardağısu
1 çay kaşığıtoz tarçın
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Islatmak için
1 çay bardağısüt
1 tatlı kaşığıtoz şeker
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Elediğiniz unlu karışımı 2 seferde ekleyerek 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Keki fırından çıkarıp soğutun. Kalıptan çıkarıp enlemesine ikiye kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı ve süsleme

Elma, toz şeker ve suyu tencereye alın ve orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tarçın ve cevizi ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.


Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kekin ilk katını servis tabağına alın. 1 çay bardağı süte 1 tatlı kaşığı şekeri ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Servis tabağındaki keki şekerli sütün yarısı ile ıslatın. Üzerine pasta kremasının yarısını yayın. Elmalı karışımı kremanın üzerine yayın. İkinci kat keki kalan şekerli süt ile ıslatıp üzerine kapatın. Kalan krema ile pastayı kaplayın ve buzdolabında 2 saat bekletin. Gümüş inciler ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.