Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

İncirli Cevizli Kaya Kurabiyesi

(3)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kuru incir ve cevizle hazırlanan klasik kaya kurabiyesi. Temel tariftir, pratiktir ve nefistir!

yaklaşık 25 adet

çok pratik 20 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* İncirli Cevizli Kaya Kurabiyesi

Hamur:

2 ½ su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
175 g yumuşak margarin veya tereyağı
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı toz şeker
1 ½ çay bardağı iri kırılmış ceviz
½ su bardağı küp şeklinde doğranmış kuru incir

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.

Margarin veya tereyağı, yumurta, şekerli vanilin ve toz şekeri derin bir kaba alın ve kaşık ile karıştırın. Unu ilave edip karıştırmaya devam edin. Üzerine ceviz ve kuru incirleri ilave edin ve tekrar karıştırın. Hamuru iki yemek kaşığı yardımı ile fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Fırından çıkarıdığınız kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.

Beslenme bilgileri * İncirli Cevizli Kaya Kurabiyesi

Porsiyon / Servis 100 g / ml