Flag

İncirli Cevizli Kaya Kurabiyesi

Yaklaşık 25 adet
Kolay
60 dk.
Kuru incir ve cevizle hazırlanan klasik kaya kurabiyesi. Temel tariftir, pratiktir ve nefistir!
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
175 gyumuşak margarin veya tereyağı
1yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağıtoz şeker
1,5 çay bardağıiri kırılmış ceviz
0,5 su bardağıküp şeklinde doğranmış kuru incir

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.


Margarin veya tereyağı, yumurta, şekerli vanilin ve toz şekeri derin bir kaba alın ve kaşık ile karıştırın. Unu ilave edip karıştırmaya devam edin. Üzerine ceviz ve kuru incirleri ilave edin ve tekrar karıştırın. Hamuru iki yemek kaşığı yardımı ile fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıdığınız kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.