İncirleri bir kaseye alın, üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve 10 dakika bekletin. Sudan çıkarın ve iri küpler şeklinde kesin. Kestiğiniz incirleri ve 1 su bardağı sütü mutfak robotuna alın ve püre haline getirin. Püre halindeki inciri ve 5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Kaşık ile topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın. Üzerine keşkül poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve karıştırarak 8-10 dakika soğutun. Daha sonra, aralara kuru kayısı ve badem koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Kupların üzerine kuru kayısı sıralayın, badem serpin ve karamel sos dökün. Arzuya göre üzüm ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:120 dk.OrtaYaklaşık 6 - 7 kup