Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

İncirli Keşkül Kup

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

İncir püresi ve kuru kayısı ile hazırlanan keşküllü kup.

Yaklaşık 6 - 7 kup

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* İncirli Keşkül Kup

Keşküllü karışım:

10 adet kuru incir
1 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Keşkül
5 su bardağı süt

Dolgu:

3 - 4 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
0,5 su bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Süslemek için:

1 - 2 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
1 - 2 yemek kaşığı iri kırılmış kabuksuz badem
1 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Keşküllü karışımın hazırlanışı

İncirleri bir kaseye alın, üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve 10 dakika bekletin. Sudan çıkarın ve iri küpler şeklinde kesin. Kestiğiniz incirleri ve 1 su bardağı sütü mutfak robotuna alın ve püre haline getirin. Püre halindeki inciri ve 5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Kaşık ile topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın. Üzerine keşkül poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve karıştırarak 8-10 dakika soğutun. Daha sonra, aralara kuru kayısı ve badem koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

2

Süsleme ve servis

Kupların üzerine kuru kayısı sıralayın, badem serpin ve karamel sos dökün. Arzuya göre üzüm ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.