Flag

İrmik Helvalı Sarma

48 adet
Orta
90 dk.
Tahin, ceviz ve irmik helvası dolgulu çıtır sarmalar. Farklı bir irmik helvası sunumu.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
4 çay bardağısu
100 gmargarin
1 poşetDr. Oetker İrmik Helvası
Yufka
3 adetyufka
1 su bardağıöğütülmüş ceviz
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıtahin
Üzeri için
4 - 5 yemek kaşığıüzüm pekmezi

Ürünü incele

1

Helvanın hazırlanışı

Su ve margarini bir tencereye koyun ve kaynatın. Üzerine irmik helvası poşetini boşaltın ve devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alın, kaşık ile birkaç kez alt üst karıştırıp soğumaya bırakın.


Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Yufkaları tezgahın üzerine açıp her biri 16'şar adet üçgen olacak şekilde kesin.


Öğütülmüş cevizi, sütü ve tahini karıştırın. Üçgenlerin üzerine fırça yardımı ile tahinli karışımdan sürün, kenarlarına irmik helvası koyup sigara böreği şeklinde sarın.


Hazırladığınız sarmaları tepsiye sıralayın, üzerlerine fırça yardımı ile pekmez sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp ılık veya soğuk servis yapın.