Flag

İrmik Helvası Sürprizi

6 porsiyon
Orta
40 dk.
Fındık, ceviz, Antep fıstığı dolgulu, tahinli-pekmezli kolay hazırlanan irmik helvası tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
İrmik helvasını doldurup çevirdiğiniz kaseyi her seferinde yıkayıp kurulayın.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

İrmik helvası
1 - 2 yemek kaşığıçam fıstığı
1 poşetDr. Oetker İrmik Helvası
100 gmargarin
2 su bardağısu
1 yemek kaşığıhaşhaş tohumu
Dolgu
1 çay bardağıiri kırılmış fındık
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
0,5 çay bardağıiri kırılmış Antep fıstığı
2 yemek kaşığıtahin
1 yemek kaşığıüzüm pekmezi
Üzeri için
1 yemek kaşığıtahin
1 yemek kaşığıüzüm pekmezi

Ürünü incele

1

İrmik helvasının hazırlanışı

Çam fıstıklarını yağsız tavada kavurun. Margarin ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Üzerine irmik helvası karışımı ve çam fıstıklarını ekleyip karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp tencere kapağını kapatın. Suyunu tamamen çekince ocaktan alın. Haşhaş tohumunu ilave edip bir kaç kez alt üst karıştırın ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Fındık, ceviz, Antep fıstığı, tahin ve pekmezi bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın.

3

Şekillendirme ve servis

Bir kaseye irmik helvası koyun, kaşık ile kasenin kenarlarına ve tabanına doğru bastırarak orta kısmının boş kalmasını sağlayın. Bu boşluğa hazırladığınız çerezli karışımdan doldurun. Üzerine tekrar irmik helvası koyun ve kaşık ile bastırarak çerezlerin üzerini kaplayın. Servis tabağına ters çevirip kaseyi çıkarın. Kalan irmik helvasını aynı şekilde hazırlayıp servis tabaklarına alın. Kalan çerezli karışımı üzerlerine paylaştırın. Birer yemek kaşığı tahin ve pekmezi karıştırıp pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip tatlıları süsleyin ve servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • İrmik helvasını doldurup çevirdiğiniz kaseyi her seferinde yıkayıp kurulayın.