Flag

İrmik Tatlılı Kadayıf Pastası

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Orta
180 dk.
Elmalı irmik tatlısı dolgulu kadayıf.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Şurup
1,5 su bardağıtoz şeker
1,5 su bardağısu
1 çay kaşığılimon suyu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker İrmik Tatlısı
2,5 su bardağısüt
25 gmargarin
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
1 adetelma
1 yemek kaşığıtoz şeker
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
Kadayıf için
300 gçiğ tel kadayıf
150 geritilmiş tereyağı
Krokan
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay bardağıbadem-bütün

Ürünü incele

1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve limon suyunu ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ilave edip ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp üzerine bir çay bardağı kremayı ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Arada karıştırarak soğumaya bırakın.


Elmanın kabuğunu soyup çekirdekli kısımlarını ayıklayın ve minik küpler şeklinde kesin. Toz şeker ile birlikte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp irmik tatlısının üzerine dökün. Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın.

3

Tatlının hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Kadayıfları geniş bir tepsiye alın ve tereyağını üzerine gezdirerek dökün. Elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden ve kırmadan karıştırın ve yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Kadayıfları koparmadan tel tel açarak kalıbın içine ve yanlarına kalıptan dışarıya doğru taşırarak yerleştirin. İrmik tatlılı karışımı içine döküp üzerini düzeltin. Kalıbın dışında kalan kadayıfları irmik tatlısının üzerine kapatın. Eliniz ile hafifçe bastırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından çıkarıp kalıbı bir tepsi içine alın ve üzerine soğuk şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

4

Krokanın hazırlanışı ve servis

Toz şekeri çelik bir tavaya alın. Kısık ateşte karıştırmadan eriyinceye kadar bekletin. Ocaktan alın, bekletmeden bademleri ekleyin ve karıştırın. Pişirme kağıdı üzerine döküp yayın. Soğuduktan sonra parçalara bölün. Tatlıyı kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine bademli krokanları koyup dilimleyerek servis yapın.