Flag

İrmik Tatlılı Perde Tatlısı

Yaklaşık 10 dilim
Orta
80 dk.
İrmik tatlısı dolgulu şuruplu tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (22x30 cm)

Malzemeler

Şurup
1 su bardağıtoz şeker
1 su bardağısu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker İrmik Tatlısı
2,5 su bardağısüt
25 gmargarin
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
Yufka
6 adetbaklavalık yufka
40 geritilmiş tereyağı
Süslemek için
2 yemek kaşığıöğütülmüş Antep fıstığı

Ürünü incele

1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

İrmik tatlısının hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edin, ocağı kısın ve 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 10 dakika soğutun.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Baklavalık yufkaları üst üste koyup uzun kenarının orta kısmından iki eşit parça elde edecek şekilde kesin. Böylece aynı boyda 12 adet yufka elde edin. Üzerlerini mutfak havlusu ile kapatın. Bir adet yufkayı alıp üzerine fırça yardımı ile tereyağı sürün. Üzerine ikinci yufkayı yerleştirip tereyağı sürün. Üzerine irmik tatlısından bir miktar alıp yayın ve ceviz serpin. Yufkanın iki kenarından parmaklarınız ile tutun ve ileri doğru pile yaparak büzüştürerek toplayın. Kalıbın içine alın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Kalıba bir birine bitişik olarak sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.