Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

İrmikli Yoğurt Tatlısı

(0)
1 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Hem pratik hem şerbetli bir şerbetli tatlı tarifi.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* İrmikli Yoğurt Tatlısı

Şurup:

0,5 su bardağı toz şeker
0,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Hamur:

3 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı toz şeker
2,5 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
2,5 çay bardağı un
1 poşet Dr. Oetker İrmik Tatlısı
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Yoğurt, sıvı yağ ve limon kabuğu rendesini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un, toz halindeki irmik tatlısı ve hamur kabartma tozunu ekleyip 2 dakika daha çırpın.Kalıba dökün, üzerini düzeltip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Tatlıyı fırından çıkartıp bekletmeden üzerine soğuk şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.