Flag

İrmikli Yoğurt Tatlısı

Yaklaşık 10 dilim
Orta
160 dk.
Hem pratik hem şerbetli bir şerbetli tatlı tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)

Malzemeler

Şurup
0,5 su bardağıtoz şeker
0,5 su bardağısu
1 çay kaşığılimon suyu
Hamur
3yumurta
0,5 çay bardağıtoz şeker
2,5 çay bardağıyoğurt
1 çay bardağısıvı yağ
1limon kabuğu rendesi
2,5 çay bardağıun
1 poşetDr. Oetker İrmik Tatlısı
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için
1 yemek kaşığıHindistan cevizi rendesi
1 yemek kaşığıöğütülmüş Antep fıstığı

Ürünü incele

1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.


Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Yoğurt, sıvı yağ ve limon kabuğu rendesini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un, toz halindeki irmik tatlısı ve hamur kabartma tozunu ekleyip 2 dakika daha çırpın.Kalıba dökün, üzerini düzeltip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Tatlıyı fırından çıkartıp bekletmeden üzerine soğuk şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.