Flag

Ispanaklı Alt Üst Böreği

Yaklaşık 12 dilim
Orta
150 dk.
Peynirli ıspanaklı mayalı börek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık süt
4 - 4,5 su bardağıun
0,5 çay kaşığıtuz
1,5 su bardağıılık süt
0,5 çay bardağısıvı yağ
Dolgu
400 gıspanak yaprağı
0,5 çay kaşığıtuz
1 su bardağıufalanmış beyaz peynir
0,5 çay kaşığıkarabiber
2 yemek kaşığısıvı yağ
Üzeri için
1 yemek kaşığısıvı yağ
1 yemek kaşığısüt
1 yemek kaşığısusam

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, ılık süt ve sıvı yağı ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Ispanakları yıkayıp ince doğrayın. Üzerine tuzu ekleyip eliniz ile ovuşturarak fazla suyunu sıkın. Bir kaba alın, ufalanmış peynir, karabiber ve sıvı yağı ilave edip karıştırın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Mayalanan hamuru kısa süre yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. Hamurlardan bir tanesini hafif unlanmış tezgaha alın ve 30 cm çapında açın. Fırın tepsisine alın ve üzerine ıspanaklı karışımı yayın. Diğer hamuru da aynı şekilde açın ve ıspanaklı hamurun üzerine kapatın. Süt ile sıvı yağı karıştırıp hamurun üzerine sürün. Susam serpin, 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.