Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ispanaklı Ekmekçikler

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tulum lorlu, ıspanaklı minik ekmekçikler. Bu küçük ekmekler poğaçanın yerine kahvaltılarda sunulabilir.

12 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ispanaklı Ekmekçikler

Ispanaklı karışım için:

250 g ıspanak yaprağı
½ çay kaşığı tuz
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış kurutulmuş domates
150 g tulum loru
½ çay kaşığı karabiber

Hamur:

2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
½ çay bardağı ılık süt
3 su bardağı un
1 ½ çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (orta boy)
1 yumurta akı
1 ½ çay bardağı ılık süt
1 su bardağı un

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ispanaklı karışımın hazırlanışı:

Ispanak yapraklarını yıkayın ve ince şekilde doğrayın. Üzerine tuzu ekleyin ve eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Derin bir kaba alıp üzerine kurutulmuş domates, tulum loru ve karabiberi ilave edin. Kaşık ile karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı:

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin. 3 su bardağı unu derin bir kaba eleyip üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Üzerine tuz, toz şeker, sıvı yağ, yumurta, yumurta akı, süt ve ıspanaklı karışımı ilave edin. Bir spatula veya kaşık ile iyice karıştırın. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme:

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

Mayalanan hamuru tezgaha alın ve 1 su bardağı unu azar azar ekleyerek alttan üste doğru toparlayın. Unun tamamını yedirdikten sonra hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her birini elinizle yuvarlayıp fırın tepsisine sıralayın. Hamurların üzerini keskin bir bıçak ile 1 cm derinliğinde çarpı şeklinde kesin. Yumurta sarısını sıvı yağ ile karıştırıp hamurların üzerine sürün. 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Beslenme bilgileri * Ispanaklı Ekmekçikler

Porsiyon / Servis 100 g / ml