Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ispanaklı Kekli Pasta

(4)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ispanaklı kek ile hazırlanan ahududulu pasta.

yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 30 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ispanaklı Kekli Pasta

Hamur:

200 g ıspanak yaprağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
½ çay bardağı su
1 - 1 ½ su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta (orta boy)
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
½ su bardağı sıvı yağ

Islatmak için:

1 su bardağı süt

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı dondurulmuş ahududu
½ çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
1 çay bardağı iri kırılmış badem

Üzeri için:

1 çay bardağı dondurulmuş ahududu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Ispanak yaprakları, toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Kenarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve sıvı yağı ilave edin, kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve çırpmaya devam edin. Hazırladığınız ıspanak püresini ilave edip hamura karışıncaya kadar yaklaşık 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 dk.

Fırından aldığınız keki 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. Üst katını ters çevirerek servis tabağına alın. Kekin üzerini süslemek için iç kısmından eliniz ile 1 yemek kaşığı kadar ufalanmış kek parçaları alın. Servis tabağındaki keki sütün yarısı ile ıslatın.

Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. 2 yemek kaşığını üzeri için ayırın. Kalan krem şantiye ahududu, aroma ve bademleri ilave edip kaşık ile karıştırın. Servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatın ve kalan süt ile ıslatın. Ayırdığınız krem şantiyi kekin üzerine yayın ve kek kırıklarını serpin. Buzdolabında 1 saat bekletin. Ahududu ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Ispanaklı Kekli Pasta

Porsiyon / Servis 100 g / ml