Flag

Ispanaklı Kiş

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
120 dk.
Ispanak, peynir ve baharat dolgulu lezzetli bir kiş tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Dolgu
500 gıspanak yaprağı
2 adetkuru soğan
2 yemek kaşığısıvı yağ
0,5 çay kaşığıtuz
3yumurta
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 çay bardağısüt
1 yemek kaşığıun
0,5 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıpul biber
0,5 demetince doğranmış dereotu
0,5 demetince doğranmış maydanoz
2 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
Hamur
2 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 çay kaşığıtuz
100 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta
0,5 çay bardağısüt

Ürünü incele

1

Dolgunun hazırlanışı

Ispanak yapraklarını yıkayıp ince doğrayın. Soğanı küçük küpler şeklinde doğrayıp geniş bir tavaya alın. Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip orta ateşte arada karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine ıspanak ve tuzu ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, tereyağı, yumurta ve sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölüp bir parçasını kalıbın tabanına eliniz ile bastırarak yayın. Kalan hamuru rulo yapın ve kalıbın kenarına bastırarak 3-4 cm yüksekliğinde çerçeve olacak şekilde yayın. Hamuru çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

3

Kişin hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, sıvı yağ, süt ve unu bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine ıspanak, karabiber, pul biber, dereotu, maydanoz ve rendelenmiş beyaz peyniri ilave edip kaşık ile karıştırın. Karışımı kalıptaki tabanın üzerine dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuk olarak servis yapın.