Flag

Ispanaklı Krep

Yaklaşık 6 - 8 adet
Orta
80 dk.
Hamuruna ıspanak püresi ilave ederek hazırlanan peynirli ıspanak dolgulu krep tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Arzuya göre krepleri sardıktan sonra servisten önce üzerlerine peynir rendesi serperek ısıtılmış fırında peynirler eriyip hafif kızarıncaya kadar bekletebilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

İç malzeme
1 kgıspanak
0,5 çay bardağısu
1 adetkuru soğan (orta boy)
3 yemek kaşığısıvı yağ
2 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıpul biber
1 çay kaşığıkarabiber
1 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
Krep
1 poşetDr. Oetker Krep
2 su bardağısüt
1yumurta

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krep
1

İç malzemenin hazırlanışı

Ispanakları yıkayıp ince doğrayın. Ispanağın 1/4' ünü yarım çay bardağı su ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp 15-20 dakika bekletin ve mutfak robotunda püre haline getirin.


Soğanı ince doğrayın ve bir tencereye alın. Sıvı yağ ilave edin ve orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine doğradığınız ıspanağı ve tuzu ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın, pul biber ve karabiberi ekleyin, karıştırıp soğumaya bırakın. Peynir rendesini ilave edin ve karıştırın.

2

Kreplerin hazırlanışı

Krep poşetini derin bir kaba boşaltın ve üzerine süt ve yumurtayı ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları veya el çırpıcısı ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1-2 dakika çırpın. Püre haline getirdiğiniz ıspanağı ekleyip 1 dakika daha çırpın. 26 cm çapında yapışmaz yüzeyli tavayı yağlayın ve orta ateşte ısıtın. Hamurdan tavanın tabanını ince bir tabaka halinde kaplayacak kadar dökün ve tavayı oynatarak bütün tabana yayılmasını sağlayın. Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Her bir krep için tavayı tekrar yağlayın. Hamurun tamamını aynı şekilde pişirin.

3

Servis

Ispanaklı kreplerin üzerlerine ıspanaklı peynirli karışımdan yayın, rulo şeklinde sarın ve servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Arzuya göre krepleri sardıktan sonra servisten önce üzerlerine peynir rendesi serperek ısıtılmış fırında peynirler eriyip hafif kızarıncaya kadar bekletebilirsiniz.